Billethajerne har fra årsskiftet fået sværere kår, da Google nu i praksis har indført de strenge restriktioner for brug af Google AdWords, der blev varslet sidste år. En god nyhed for Ticketmaster, vores arrangører og alle øvrige spillere på det primære, officielle marked for billetformidling.

Knap så god en nyhed er det for det sekundære marked, der fremover skal leve op til langt strengere krav for at blive vist i Googles søgeresultat og annoncer. Billethajerne har gennem længere tid domineret søgeresultatet, og søgemaskine-mastodonten har derfor besluttet at sætte restriktioner ind overfor adskillige, sekundære formidlere, hvis praksis af Google betegnes som vildledende.

Hvis man sælger billetter på det sekundære marked, skal man derfor fremover certificeres hos Google, før man kan annoncere via AdWords. For at opnå certificering skal man:

• Informere kunderne om, at priserne kan være højere end pålydende værdi
• Bryde priserne op, så alle inkluderede gebyrer og afgifter fremgår tydeligt under købet og før køberen indtaster betalingsoplysninger
• Oplyse billetternes oprindelige pris, dvs. pålydende værdi, sammen med den nye pris og i samme valuta (fra marts 2018).

Den opdaterede AdWords-politik forbyder også de sekundære sælgere at påstå, at de er den primære eller officielle udbyder af billetterne til en given event. I tilgift skal man som sekundær formidler faktisk gøre opmærksom på, at man gensælger billetter.

Det er gode nyheder, at netop Google viser vilje til at rydde op i et sekundært marked, der i lang tid har været præget af uigennemsigtighed og på den måde har vildledt tusindvis af fans til at betale overpriser for deres billetter. Google er den primære søgemaskine – også når fans skal finde billetter til liveoplevelser.

De nye regler for Google AdWords er netop trådt i kraft, og de gælder globalt.

Flere nyheder

12/01/18

Ticketmaster fortsat landets førende billetformidler

Resultaterne fra seneste Brand Tracker viser, at vores brandtransformation og navneforandring i 2016 til Ticketmaster Danmark blevet godt modtaget på markedet, og vi har formået at kombinere... More

12/01/18

YouTube og Ticketmaster går sammen for at sælge koncertbilletter på kunstnernes videosider

Integrationen mellem billetsalg og musikvideo vil i første omgang blive rullet ud i Nordamerika på koncertaktuelle artister og vil indeholde oplysninger om det nærmeste show samt kommende... More